takie coś jest możliwe tylko w naszym dzikim kraju. Namo powodzonka!
Tak naprawiają u Korczyka
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
namo, powodzenia w walce... przeczytałem teraz cały wątek i ręce opadają... a już zbłaźnili się całkowicie tym "radcą prawnym".
dasz radę. jesteśmy z TobąOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
namo
Ehe. I skończyło się rumakowanie. Dziś dzwonił Pan z PZU i powiedział że ubezpieczyciel nie bierze na siebie odpowiedzialności za buble warsztatów. Hmmm, trudno. Ja naprawię, Korczyk zapłaci.
No nic, trzeba nająć jakiegoś rzeczoznawcę który wyceni naprawę i najważniejsze: spadek wartości auta. Nie wyobrażam sobie ukryć przed kupującym moje auto fakt 3 warstw lakieru. Z pewnością nie dostanę wtedy ceny rynkowej sprzedawanego samochodu w porównaniu do innych modeli tego auta z tego rocznika.
Ile procent na wartości traci samochód który ma trzeci lakier na boku?
Komentarz
-
namo, o rynkowy ubytek wartości powinieneś wystąpić do TU po pierwszym zdarzeniu. teraz mogą Ci nie uznać tego bo już wsześniej było malowane. Chyba, że od Korczyka chcesz to wyciągnąć to wtedy ok - jest szansa.
i to nie jest tak że druga warstwa czy trzecia. Zadaje się elementy które były naprawiane lub wymieniane oraz wylicza się dokładnie wartość pojazdu. I wtedy program przelicza procentowy udział.
Nie spodziewałbym się przy samym progu jakis dużych kwot.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
namo
Za każdym razem gdy oglądam Turbo Kamera na TVN Turbo to tak jakbym swoją historie widział.
Kilka nieudolnych napraw tego samego ASO i dalsze zaproszenie tego warsztatu do kolejnych poprawek. Można tak co 2 tyg. ASO odwiedzać. Powinni wziąć poprawkę na brak cierpliwości młodego cwaniaka.
Co k... z tego że ASO Korczyka zaprasza mnie znowu na oględziny? Widzieli to auto z 5 razy i zawsze coś poprawiali. Szósty raz okaże się cudem i może im się uda? Racja, progu nie widzieli. Trzeba było sobie Panie "ważny" klęknąć pod Welmem zobaczyć próg jak tam się spotkaliśmy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez radek radziszewskiASO jakie jest każdy wie :twisted:Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Jaroslav92525, przyniosłem własny olej i zapłaciłem coś koło £200. Całość trwała 1:50 i policzyli mnie za roboczogodziny + filtr oleju i korek.Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczaswinni77, to co oni nie mieli odsysarki olejowej i mieli 50 minutową przerwe na herbatke
[ Dodano: Wto 14 Cze, 11 13:31 ]
Zamieszczone przez Jaroslav92525Dzięki za informację. Niby dużo ale jak się uwzględni relacje zarobków UK-PL to już nie tak bardzo...
Komentarz
-
-
namo
Dodam również że elektryka w prawych drzwiach (naprawianych u Korczyka) zaczyna się pieprzyć. Szyba odbija w połowie i się nie domyka. Żarówka od guzika podnoszenia raz świeci i raz nie, głośnik brzęczy.
TAK NAPRAWIAJĄ U KORCZYKA!!
Komentarz
Komentarz